Mascarpone
Mascarpone, pochodzący z Lombardii, to słodki ser wykonany z mieszanki śmietany i mleka krowiego.
Serka mascarpone najczęściej używamy jako dodatku do deserów i ciast. Trudno sobie wyobrazić słynne włoskie tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Sprawdza się jako dodatek do naleśników, tart, czy serników. Choć coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych. Mascarpone z powodzeniem można dodać do sosu do makaronu, zagęścić nim zupę lub użyć jako smarowidła do kanapek czy wzbogacić nim dipy.
Mascarpone Galbani
Mascarpone Galbani oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje Mascarpone charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję. Mascarpone Galbani jest doskonałym składnikiem każdego tiramisu dzięki idealnej konsystencji!
Mascarpone Galbani to ulubiony ser mascarpone Włochów.
Daj się skusić i zaskocz przyjaciół oraz rodzinę wieloma smacznymi przepisami na tiramisu oraz innymi pikantnymi i słodkimi przepisami z Mascarpone Galbani.