Produkt
Ricotta Galbani 250g
Ricotta Galbani 250g
Galbani Ricotta to świeży, lekki ser wytwarzany z mieszaniny mleka i serwatki. Jest szczególnie ceniony za swą lekkość i delikatność, a jego subtelny smak sprawia, że stanowi nieodzowny składnik wielu tradycyjnych włoskich potraw i ciast, m.in. serników. Stanowi także lżejszy zamiennik kremowych serów. Poza tym świetnie nadaje się do rozsmarowania na kanapkach.
Składniki
serwatka (z mleka), śmietanka serwatkowa (z mleka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +6 °C
Wartości odżywcze na 100g
Wartość energetyczna
111 kcal/463 kJ
Tłuszcz
7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
5,5 g
Węglowodany
5,0 g
w tym cukry
5,0 g
Białko
7,0 g
Sól
0,3 g
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!