Przepis

Bruschetta z Neapolu

Bruschetta z Neapolu - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Umieść kromki domowego chleba na blaszce piekarnika, przykrytej papierem do pieczenia i opiecz je w trybie grill przez kilka minut na każdej stronie. W międzyczasie umyj starannie pomidory i pokrój je w małe kawałki. Włóż je do miski, razem z Mozzarellą Mini Galbani, przyprawioną solem, pieprzem i olejem.

Obierz ząbek czosnku i potrzyj nim opieczony chleb. Nałóż na każdą kromkę przygotowane pomidory z Mozzarellą Mini Galbani. Każdą bruschettę przybierz filetami z anchois i podawaj. Buon appetito!

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Aby bruschetta wyglądała bardziej kolorowo, dodaj czarne oliwki i liście bazyli!