Przepis
Cannelloni z ricottą, szynką, pomidorami i parmezanem
Przygotowanie
Podziel każdy kawałek makaronu na lasagne na dwa prostokąty. Gotuj przez minutę w dużej ilości osolonej wody, a potem ochłódź.
Następnie przygotuj nadzienie. Wymieszaj Galbani Ricotta z dokładnie osuszonym i posiekanym szpinakiem, szynkę pokrojoną na małe kostki, sól i pieprz oraz opcjonalnie, gałką muszkatołową. Połóż kilka łyżek nadzienia na krótszym boku makaronowego prostokąta i zwiń, aby uzyskać kształt cannelloni.
Posmaruj spód naczynia żaroodpornego odrobiną sosu, umieść cannelloni na wierzchu i polej obficie sosem pomidorowym i posyp parmezanem.
Piecz w 190 stopniach do przyrumienienia sera. Podawaj gorące!
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!