Przepis
Caprese z cukinią
Przygotowanie
Ostrożnie umyj cukinie i odetnij jej końce. Pokrój na cienkie plastry za pomocą obieraczki do ziemniaków. Blanszuj w słonej wodzie przez 1 minutę, dobrze osusz i odłóż na bok. Umyj pomidory koktajlowe i pokrój je na małe kawałki. Następnie pokrój Mozzarellę Galbani. W misce umieść drobno posiekane liście mięty i bazylii, dodaj sól i oliwę, wszystko dobrze wymieszaj.
Weź półmisek: ułóż na brzegach cukinie, a w środku Mozzarellę i pomidorki. Skrop sosem.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: dla odważniejszego smaku dodaj kroplę octu balsamicznego.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!