Czerwone muffinki tiramisu
Natnij laskę wanilię i podgrzej ją cukrem i wodą. Gotować do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie pozostaw do ostygnięcia bez wyciągania laski wanilii.
Ubij białka z cukrem mikserem elektrycznym. Gdy mieszanina uzyska biały kolor, dodaj masło w temperaturze pokojowej. Osobno wymieszaj jogurt naturalny z łyżeczką barwnika spożywczego. Dodaj do śmietanki. Zmieszaj przesianą mąkę ciemnym proszkiem kakao i pieczeniem proszek. Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy. Wlej mieszankę do foremek o średnicy 10 cm i piecz w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 20 minut.
Przygotowanie sosu do nawilżenia ciasta:
W małym garnku doprowadzić wodę z cukrem do wrzenia. Gdy cały cukier się rozpuści, dodaj kawę rozpuszczalną i dobrze wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia.
Przygotowanie kremu:
Teraz zrób krem. Za pomocą miksera elektrycznego ubij Mascarpone Galbani ze śmietaną i miodem do uzyskania gładkości.
Teraz przygotuj babeczki:
Po upieczeniu i ochłodzeniu pokrój czerwone muffiny poziomo w połowie. Zanurz dwie części w sosie do nawilżenia ciasta i napełnij kremem. Zachowaj trochę kremu do dekoracji. Umieść pozostały krem w woreczku do pipetowania z dyszą w kształcie gwiazdy udekoruj babeczki kremem i truskawką. W celu podania ułóż muffinki na talerzyku oblanym czekoladą. Ułóż ją na środku naczynia i podawaj.