Przepis
Filety z łososia z kremem z mascarpone Galbani i winogronami
Przygotowanie
Wymieszaj mascarpone na gładki krem. Usuń z łososia skórę i ości. Pokrój na porcje według uznania. Rozgrzej patelnię na małym ogniu, połóż na niej porcje łososia, wypestkowane winogrona pokrojone na ćwiartki i łyżkę oliwy.
Kiedy łosoś będzie prawie usmażony, podlej go winem, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Łososia zdejmij z patelni, do winogron dodaj krem z mascarpone i szczypiorek.
Po kilku minutach, kiedy na powierzchni kremu zaczną się tworzyć bąbelki, włóż łososia ponownie na patelnię i podgrzewaj jeszcze kilka minut. Podawaj na gorąco.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!