Przepis
Grillowany bakłażan z ricottą
Przygotowanie
Umyj bakłażany, pokrój je i zanurz na kilka minut w wodzie z odrobiną soli. Grilluj je bez dodawania oleju na gorącym grillu rozgrzanym przez 2-3 minuty.
Teraz przygotuj sos. Na patelnię wlej oliwę z oliwek extra-virgin, dodaj pomidory w kostce, przecier pomidorowy, posiekaną bazylię i szczyptę soli. Gotuj przez kilka minut.
Przełóż Ricottę Galbani do miski, wymieszaj i dodaj szczyptę soli. Na każdy z grillowanych plastrów bakłażana połóż łyżkę stołową Ricotty Galbani. Następnie zwiń i powtórz z pozostałymi plastrami. Ułóż pieczone bakłażany na tacy i zalej bardzo gorącym sosem pomidorowym. Podawaj natychmiast.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: Dodaj cukinie, aby nadać koloru i wzbogacić smak dania.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!