Przepis

Quiche z mozzarellą i fasolką

Quiche z mozzarellą i fasolką - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Najpierw przygotuj i zblanszuj fasolę w słonej wodzie przez kilka minut. Rozgrzej piekarnik do 200°C i rozwałkuj ciasto francuskie na okrągłej tacy. Przekłuj spód widelcem.

W misce wymieszaj jaja z solą i pieprzem, powoli dodaj mleko i gałkę muszkatołową. Odcedź fasolę i umieść ją na dnie naczynia żaroodpornego. Połóż plastry Mozzarelli Galbani, a następnie wylej mieszaninę jajek na wierzch. Piecz przez około 40 minut i podawaj na ciepło.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Podawaj ze świeżą sałatką z rukoli i pomidorków cherry!