Przepis
Kuleczki z łososia, ziemniaków i mozzarelli Galbani
Przygotowanie
Ziemniaki obierz i ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Umyj i pokrój w plasterki pora, podsmaż go na oliwie. Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedź je, włóż z powrotem do garnka, wrzuć do nich plasterki pora, dopraw solą i pieprzem, zrumień je na średnim ogniu, podsmażając przez 5 minut.
Mozzarellę pokrój i wrzuć do miski lub blendera. Dodaj jajka, pora i ziemniaki. Zmiksuj wszystko razem, następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek oraz łososia pokrojonego na małe kawałki i wymieszaj łyżką.
Uformuj z masy kulki o średnicy 5 cm. Obtaczaj każdą w bułce tartej. Smaż kuleczki na głębokim tłuszczu przez około minutę. Podawaj gorące.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!