Przepis

Kuleczki z łososia, ziemniaków i mozzarelli Galbani

Kuleczki z łososia, ziemniaków i mozzarelli Galbani - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Ziemniaki obierz i ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Umyj i pokrój w plasterki pora, podsmaż go na oliwie. Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedź je, włóż z powrotem do garnka, wrzuć do nich plasterki pora, dopraw solą i pieprzem, zrumień je na średnim ogniu, podsmażając przez 5 minut.

Mozzarellę pokrój i wrzuć do miski lub blendera. Dodaj jajka, pora i ziemniaki. Zmiksuj wszystko razem, następnie dodaj drobno posiekany szczypiorek oraz łososia pokrojonego na małe kawałki i wymieszaj łyżką.

Uformuj z masy kulki o średnicy 5 cm. Obtaczaj każdą w bułce tartej. Smaż kuleczki na głębokim tłuszczu przez około minutę. Podawaj gorące.