Przepis
Lodowe tiramisu nugatowo-pistacjowe
Przygotowanie
Oddziel białka jajek od żółtek. Ubij białka na sztywno. Ubij energicznie żółtko z cukrem pudrem, dodaj mascarpone, dobrze wymieszaj mikserem. Delikatnie dodaj pianę z białek.
Odłóż niewielką ilość kremu do końcowej dekoracji. Do pozostałego kremu dodaj pokruszony nugat. Upraż pistacje na suchej patelni.
W szklanym naczyniu ułóż kilka warstw, zaczynając od biszkoptu (uprzednio namoczonego w likierze), potem nałóż krem mascarpone i kolejną warstwę biszkoptu. Zakończ warstwą odłożonego wcześniej kremu mascarpone. Możesz użyć rękawa cukierniczego dla uzyskania lepszego efektu. Posyp wszystko uprażonymi pistacjami.
Wstaw pucharki do zamrażalnika na przynajmniej 2 godziny.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!