Przepis
Lodowe tiramisu tropikalne
Przygotowanie
Oddziel białka od żółtek. Ubij pianę z białek na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Wymieszaj energicznie żółtka z mascarpone i wanilią. Do kremu dodaj delikatnie pianę z białek.
Pokrój ananasa i mango w drobną kostkę. Odłóż niewielką część owoców do dekoracji, a resztę połącz z kremem. Obierz kiwi i pokrój je na cienkie plasterki.
Pokrusz chałkę na większe kawałki i nasącz je rumem. Na dnie szklanego naczynia ułóż warstwę chałki. Ścianki naczynia wyłóż plasterkami kiwi. Nałóż warstwę kremu, ponownie warstwę chałki i kolejną warstwę kremu.
Wstaw do zamrażalnika na 3 godziny. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj kawałkami owoców.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!