Przepis
Lodowe tiramisu z kasztanami
Przygotowanie
Rozpocznij od przygotowania kremu kasztanowego. Oddziel białka od żółtek. Ubij pianę z białek na sztywno, następnie dodaj cukier puder. Wymieszaj mascarpone Galbani z kremem z kasztanów i żółtkami jajek. Delikatnie dodaj do kremu pianę z białek.
Następnie przygotuj krem mascarpone naturalny. Oddziel białko od żółtka. Ubij na sztywno pianę z białek. Ubij do białości żółtko z cukrem pudrem, następnie dodaj mascarpone Galbani. Wymieszaj wszystko mikserem aż do białości. Delikatnie dodaj pianę z białek.
Na dno pucharków wyłóż gofra, następnie krem kasztanowy, kolejnego gofra, a na koniec krem mascarpone naturalny. Włóż do zamrażalnika.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!