Przepis

Lodowe tiramisu z kasztanami

Lodowe tiramisu z kasztanami - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Rozpocznij od przygotowania kremu kasztanowego. Oddziel białka od żółtek. Ubij pianę z białek na sztywno, następnie dodaj cukier puder. Wymieszaj mascarpone Galbani z kremem z kasztanów i żółtkami jajek. Delikatnie dodaj do kremu pianę z białek.

Następnie przygotuj krem mascarpone naturalny. Oddziel białko od żółtka. Ubij na sztywno pianę z białek. Ubij do białości żółtko z cukrem pudrem, następnie dodaj mascarpone Galbani. Wymieszaj wszystko mikserem aż do białości. Delikatnie dodaj pianę z białek.

Na dno pucharków wyłóż gofra, następnie krem kasztanowy, kolejnego gofra, a na koniec krem mascarpone naturalny. Włóż do zamrażalnika.