Przepis
Makaron Linguine z Ricottą, orzechami włoskimi i Panacettą
Przygotowanie
Rozpocznij od usmażenia posiekanych szalotek w dwóch łyżeczkach oleju. Smaż je przez kilka minut na średnim ogniu i dużej patelni.
Następnie dodaj pancettę pokrojoną w kostki i smaż przez kilka minut. Po posiekaniu orzechów włoskich w grube kawałki, dodaj do nich pieprzu.
W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie. Osusz go i dodaj do niego pancettę z przyprawionymi orzechami włoskimi. Następnie dodaj 3/4 Ricotty Galbani.
Całość dobrze zmieszaj, dodając na końcu kilka pełnych łyżek pozostałej Ricotty Galbani i posiekaną pietruszkę.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: Do przepisu możesz także dodać grillowaną cukinię
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!