Przepis
Makaron z Ricottą Galbani i rukolą
Przygotowanie
Umyj i wysusz rukolę, następnie pokrój ją w cienkie paski. Zagotuj wodę na makaron, dodaj sól i makaron macaroni. Dodaj połowę pokrojonej rukoli do makaronu.
Na patelni podgrzej olej z ząbkiem czosnku (obranym i delikatnie pokruszonym). Gdy czosnek zmieni kolor na brązowy, zabierz go z patelni.
Osusz makaron i przenieś go na patelnię z olejem o czosnkowym aromacie. Dodaj pozostałą rukolę pokrojoną w paski. Przenieś całość do naczynia z Ricottą Galbani. Podawaj danie od razu, przyprawione świeżo mielonym pieprzem.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: Dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, aby dodać więcej koloru do Twojego dania.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!