Makaron z Ricottą, truflami i kiełbasą
Obierz kiełbaski ze skóry i pokrój je w kawałki. Następnie weź cebulę, umyj ją i pokrój w grube plastry. Podgrzej na patelni dwie łyżki stołowe oleju i smaż cebulę aż do zeszklenia. Dodaj kiełbaski i smaż przez kilka minut z cebulą. Dodaj wino i pozwól mu wyparować. Dodaj dużą szczyptę mielonej gałki muszkatołowej i dobrze zmieszaj. Gotuj przez kilka kolejnych minut, co jakiś czas mieszając.
Umyj i osusz pietruszkę, posiekaj ją i odłóż. Ugotuj makaron w dużej ilości lekko osolonej wody, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Osusz go, jednocześnie zostawiając połowę szklanki gotującej się wody. Dodaj Ricottę Galbani, dobrze zmieszaj, dodając w razie potrzeby przygotowaną szklankę wody.
Następnie posyp całość pietruszką i zmieszaj ponownie. Podawaj makaron z truflami.
Wskazówka Galbani: przed podaniem dodaj do potrawy garść orzechów włoskich.