Przepis
Mille-Feuille z ziemniakami i Gorgonzolą
Przygotowanie
Potnij Gorgonzolę D.O.P. Cremoso Galbani w kostkę i odłóż na bok. Obierz ziemniaki i pokrój je w cienkie paski bardzo ostrym nożem lub na krajalnicy. Umyj i posiekaj szczypiorek. Nasmaruj prostokątną blaszkę olejem (28 cm x 20 cm) i posyp łyżką stołową bułki tartej.
Ułóż pierwszą warstwę: ziemniaki, olej, sól, szczypiorek i w końcu Gorgonzola D.O.P. Cremoso Galbani. Powtórz, aby utworzyć łącznie dwie warstwy. Skrop olejem, połóż Gorgonzolę D.O.P. Cremoso Galbani i posyp tartym Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani.
Piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 ° C. Podawaj jako starter, wytnij krążki za pomocą foremki do ciastek.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!