Przepis
Omlet z pieczarkami i mozzarellą
Przygotowanie
Umyj pieczarki, przekrój wzdłuż na pół. Rozgrzej na patelni oliwę, smaż pieczarki razem z ząbkiem czosnku przez 5 minut, następnie podlej winem.
W tym czasie pokrój mozzarellę na cienkie płatki. W misce roztrzep jajka widelcem, aż białka połączą się z żółtkami (nie dłużej, aby omlet nie napęczniał podczas smażenia).
W rondlu o średnicy 25 cm rozpuść masło. Kiedy zacznie się zarumieniać, dodać 1/4 jajek i smaż przez ok. 2 minuty na małym ogniu. Na środek omleta połóż 1/4 pieczarek i 1/4 mozzarelli. Złóż omlet na pół i smaż przez 3 minuty. Tak samo postępuj z trzema kolejnymi porcjami.
Podawaj na gorąco posypane szczypiorkiem.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!