Paski rzeżuchowe z pomidorami suszonymi na słońcu i ricottą
Rzeżuchę umyj, wybierz same listki i najbardziej miękkie części. Gotuj je przez 5 minut w osolonej wodzie. Odsącz, porządnie odciśnij i drobno posiekaj. Ugnieć rzeżuchę z mąką, białkami i szczyptą soli. Ciasto zawiń w plastikową torbę i włóż do lodówki na 30 minut.
Odsącz pomidory z oliwy, pokrój je w plasterki i odstaw na bok. W misce wymieszaj ser Galbani Ricotta z oregano, solą i czarnym pieprzem.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na stolnicy na placek kilkumilimetrowej grubości. Potnij ciasto francuskie na prostokąty o wymiarach 4 na 2 cm i zwiń w kokardę, trzymając je za krótszą stronę. Pozostaw ciasto do wyschnięcia na ściereczce w dobrze wentylowanym miejscu, rozmieszczone w ten sposób, żeby poszczególne kawałki nie przylegały do siebie.
Po godzinie ugotuj ciasto w osolonym wrzątku. Na patelni wymieszaj niewielką ilość masła z suszonymi pomidorami. Ułóż je na talerzu z kilkoma łyżeczkami sera Galbani Ricotta.