Przepis

Pieczona papryka z ziemniakami i mozzarellą

Pieczona papryka z ziemniakami i mozzarellą - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Zacznij od przygotowania papryki i ziemniaków. Umyj i oczyść papryki, usuń nasiona i białe włókna. Następnie pokrój je w plastry i ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Weź ziemniaki, umyj je i obierz. Następnie pokrój je w kostkę i dodaj do papryki ułożonej na blaszce. Przypraw całość solą, dodaj oregano i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Na końcu dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę Galbani.

Posyp paprykę i ziemniaki okruchami chleba i piecz w temperaturze 200°C przez 40 minut. Podawaj danie tuż po wyjęciu z pieca.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Dodaj czerwoną i zieloną paprykę, aby stworzyć bardziej kolorowe danie.