Przepis
Plastry wołowiny à la pizzaiola
Przygotowanie
Podsmaż na oliwie 4 zmiażdżone, nieobrane ząbki czosnku. Gdy czosnek się ładnie zrumieni, dodaj przecier pomidorowy i sól. Duś na małym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj czarny pieprz i suszone oregano.
Ułóż 4 plastry mięsa w sosie pomidorowym tak, aby były całkowicie przykryte i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Przewróć mięso na drugą stronę i duś kolejne 5 minut.
Na minutę przed końcem gotowania ułóż na każdym kawałku mięsa mozzarellę pokrojoną w cienkie plasterki, poczekaj, aż się roztopi. Uważaj, aby mozzarella nie roztopiła się za bardzo i nie zmieszała się z sosem.
Na talerzu danie posyp obficie drobno posiekaną natką.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!