Przepis

Pomidory nadziewane kuskusem i mozzarellą

Pomidory nadziewane kuskusem i mozzarellą - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Zacznij od podgrzania patelni z odrobiną oleju. Smaż pokrojonego w talarki pora i czosnek przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia 60 ml lekko osolonej wody z 4 łyżkami oleju.

Gdy woda się zagotuje, zdejmij ją z ognia, wsyp kuskus, przykryj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie dodaj masło, pora i dobrze wymieszaj (pamiętaj, aby najpierw usunąć czosnek). Pokrojoną w kostkę Mozzarellę Galbani dodaj do kuskusu po jego ostygnięciu.

Umyj pomidory, usuń nasiona i nafaszeruj je przygotowanym farszem. Posyp okruszkami chleba na wierzchu i skrop oliwą. Piecz w gorącym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj ciepłe.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Do dania dodaj odrobinę mięty, aby nadać twojemu piknikowi włoskiego koloru zieleni!