Przepis
Przekąska z mozzarellą Galbani i guacamole
Przygotowanie
Umyj cukinię, usuń pestki i włókna. Obieraczką do warzyw pokrój cukinię w bardzo cienkie plastry przypominające makaron tagliatelle. Mozzarellę pokrój w cienkie plastry. Suszone pomidory pokrój na małe kawałki.
Zwiń fantazyjnie wstążki z cukinii, na każdej połóż plaster mozzarelli, utwórz małe łódeczki pomagając sobie wykałaczką. Na każdej połóż łyżkę guacamole i niewielki kawałek suszonego pomidora. Przed podaniem posyp ostrą papryką.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka: łódeczki przygotuj w ostatniej chwili przed podaniem. Mozzarellę możesz pokroić wcześniej i przechować ją w wodzie z opakowania.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!