Przepis

Quiche z ricottą Galbani, pancettą i papryką

Quiche z ricottą Galbani, pancettą i papryką - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Umyj paprykę, usuń wszystkie pestki i pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć paprykę, podsmażaj przez 10 minut, ostudź. Boczek pokrój na malutkie kawałki, podsmaż na patelni.

W dużej misce wymieszaj ricottę z tartym serem i jajkami. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, połóż warstwę kruchego ciasta – również na bokach. Nakłuj ciasto, podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Na podpieczone ciasto przełóż masę z miski, piecz jeszcze przez 20 minut. Podawaj na gorąco. Jako dodatek świetnie pasuje zielona sałata.