Przepis
Risotto z zielonym groszkiem
Przygotowanie
Jeżeli masz groszek w strąkach, wyłuskaj go, a strąki gotuj razem z bulionem na wolnym ogniu przez godzinę – nadadzą wywarowi intensywny smak.
Rozpuść masło na głębokiej patelni z łyżką oliwy i podsmaż drobno posiekany por. Dodaj boczek, natkę pietruszki i groszek. Pozwól im nabrać smaku.
Wlej do warzyw chochlę przecedzonego bulionu i gotuj przez 5 minut na małym ogniu. Wymieszaj ryż z bulionem, dodaj sól i pieprz. Ryż ma się ugotować al dente, dolewaj do niego bulionu, kiedy poprzednia porcja zostanie wchłonięta.
Wyłącz ogień, dodaj masło i starty ser oraz mozzarellę.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!