Przepis

Rolada jajeczna ze szparagami i mozzarellą

Rolada jajeczna ze szparagami i mozzarellą - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

W dużej misce roztrzep jajka, dodaj starty ser Grangusto, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.

Przygotuj prostokątną formę do pieczenia (20×30 cm) lub kwadratową (30×30 cm), wyłóż papierem do pieczenia i wlej jajka. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Pokrój mozzarellę w cienkie plasterki i odłóż na bok. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i szalotkę. Dodaj szparagi, łyżkę wody, sól, pieprz. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, ostudź i zmiksuj.

Omlet wyjmij z piekarnika, przełóż na stolnicę. Na upieczonym omlecie ułóż równomiernie plasterki mozzarelli i rozsmaruj krem ze szparagów. Zwiń delikatnie w roladę i zawiń szczelnie w folię spożywczą.

Włóż do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem pokrój roladę w plastry o grubości 1,5-2 cm.