Przepis

Roladki wołowe w sosie

Roladki wołowe w sosie - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Umyj seler oraz marchewki i grubo pokrój. Podsmaż warzywa na patelni razem z drobno posiekaną cebulą, aż zmiękną. Pokrój mozzarellę w podłużne plastry i przygotuj wykałaczki do spięcia roladek.

Nałóż jedną łyżkę marchewki zmieszanej z selerem i cebulą na brzeg plastra wołowiny, a obok połóż plaster mozzarelli. Zwiń mięso tak, aby brzegi były zamknięte, a nadzienie nie wyciekało. Zepnij roladkę dwiema wykałaczkami, powtórz to samo z resztą mięsa i mozzarelli.

Na patelnię użytą do smażenia warzyw wlej odrobinę oliwy extra virgin, połóż ząbek czosnku i garść kaparów. Podsmażaj chwilę i dodaj roladki. Uważaj, aby ich brzegi pozostały zamknięte.

Wlej czerwone wino. Kiedy alkohol wyparuje, dodaj passatę pomidorową, sól i czarny pieprz. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Podawaj na gorąco.