Roladki wołowe w sosie
Umyj seler oraz marchewki i grubo pokrój. Podsmaż warzywa na patelni razem z drobno posiekaną cebulą, aż zmiękną. Pokrój mozzarellę w podłużne plastry i przygotuj wykałaczki do spięcia roladek.
Nałóż jedną łyżkę marchewki zmieszanej z selerem i cebulą na brzeg plastra wołowiny, a obok połóż plaster mozzarelli. Zwiń mięso tak, aby brzegi były zamknięte, a nadzienie nie wyciekało. Zepnij roladkę dwiema wykałaczkami, powtórz to samo z resztą mięsa i mozzarelli.
Na patelnię użytą do smażenia warzyw wlej odrobinę oliwy extra virgin, połóż ząbek czosnku i garść kaparów. Podsmażaj chwilę i dodaj roladki. Uważaj, aby ich brzegi pozostały zamknięte.
Wlej czerwone wino. Kiedy alkohol wyparuje, dodaj passatę pomidorową, sól i czarny pieprz. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Podawaj na gorąco.