Przepis

Roladki z kurczaka nadziewane mozzarellą i chrupiącymi warzywami

Roladki z kurczaka nadziewane mozzarellą i chrupiącymi warzywami - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Rozbij tłuczkiem piersi z kurczaka. Przygotuj nadzienie na bazie pieczywa: wymieszaj pokrojony chleb z ząbkiem czosnku, oregano, liściem laurowym, małymi plasterkami cebulki oraz kroplą oliwy.

Pokrój mozzarellę w słupki. Zawiń słupki mozzarelli w plasterek szynki speck. Posmaruj piersi kurczaka masą z pieczywa, połóż na każdej plasterek marchewki, roszponkę oraz mozzarellę zawiniętą w speck. Następnie zwiń całość w roladę i zepnij wykałaczką.

Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym, przykryj kilkoma kostkami mozzarelli i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.