Przepis
Roladki z kurczaka nadziewane mozzarellą i chrupiącymi warzywami
Przygotowanie
Rozbij tłuczkiem piersi z kurczaka. Przygotuj nadzienie na bazie pieczywa: wymieszaj pokrojony chleb z ząbkiem czosnku, oregano, liściem laurowym, małymi plasterkami cebulki oraz kroplą oliwy.
Pokrój mozzarellę w słupki. Zawiń słupki mozzarelli w plasterek szynki speck. Posmaruj piersi kurczaka masą z pieczywa, połóż na każdej plasterek marchewki, roszponkę oraz mozzarellę zawiniętą w speck. Następnie zwiń całość w roladę i zepnij wykałaczką.
Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym, przykryj kilkoma kostkami mozzarelli i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!