Przepis
Rustykalna Bruschetta z Mozzarellą i warzywami
Przygotowanie
Umyj warzywa i pokrój w kostkę. Podsmaż cebulkę na dwóch łyżkach stołowych oliwy, następnie dodaj warzywa, oregano, kilka liści bazylii i sól. Smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Dodaj pół szklanki wody, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Opiecz kromki chleba i pokrój mozzarellę na ćwiartki. Na każdy kawałek opieczonego chleba połóż obfitą łyżkę stołową warzyw i uzupełnij kawałkiem Mozzarelli Galbani i liściem bazylii.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: dodaj listek mięty do dekoracji i dla dodatkowej autentyczności!
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!