Przepis
Sałatka truskawkowa z mascarpone i miętą
Przygotowanie
Truskawki i miętę dokładnie umyj. Wybierz najładniejsze listki mięty i odłóż na bok. Z truskawek usuń szypułki, owoce pokrój na ćwiartki i włóż do miski. Dodaj do nich cukier i dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny, aby truskawki zmiękły i puściły sok.
W międzyczasie pokrój listki mięty na spore kawałki i dodaj je do sera Galbani Mascarpone, dokładnie ucierając widelcem.
Ułóż truskawki na dnie czterech przeźroczystych szklanek do połowy wysokości. Napełnij rękaw cukierniczy miętowym mascarpone i udekoruj szklanki.
Tuż przed podaniem oprósz drobno zmielonym czarnym pieprzem i ozdób odłożonymi wcześniej listkami mięty.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!