Przepis
Sałatka z zielonym groszkiem i ciecierzycą
Przygotowanie
Pokrój cebulę i podsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek do uzyskania jasnobrązowego koloru. Dodaj groch i ciecierzycę i smaż przez kilka minut mieszając drewnianą łyżką. Wlej na patelnię szklankę ciepłej wody i gotuj, aż całkowicie się wchłonie.
Zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia, następnie dodaj pokrojoną w plastry Mozzarellę Galbani i posiekaną szałwię. Skrop oliwą z oliwek, dodaj szczyptę soli i pieprzu i dobrze wymieszaj. Podawaj ciepłe lub zimne.
Sztuczka Miamissimo
Wskazówka Galbani: to danie jest pyszne przez cały rok, na ciepło czy na zimno.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!