Sałatka ze szpinakiem baby
Umyj młode ziemniaki i gotuj je w wodzie przez 10 minut. Następnie pokrój na cząstki. Umyj i osusz pietruszkę, posiekaj drobno i umieść w misce. Dodaj oliwę z oliwek, skórkę i sok z cytryny, sól oraz pieprz i dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 200°C, ułóż ziemniaki na blasze do pieczenia, polej przygotowanym dressingiem i piecz przez 15 minut.
Umyj i wysusz baby szpinak, pokrój w cienkie paski i umieść w dużej misce. Dodaj Mozzarellę Mini Galbani. Pokrój łososia w kostkę i smaż przez 6-7 minut na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Dopraw solą i pieprzem i dodaj do szpinaku. Na koniec dodaj ziemniaki, dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby i skrop oliwą z oliwek. Dokładnie wymieszaj i podawaj z opiekanym chlebem.
Wskazówka Galbani: Aby uzyskać lepszy efekt, dodaj resztkę soku z cytryny i skórkę do oliwy z oliwek, którą skrapiasz sałatkę.