Przepis
Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową
Przygotowanie
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Fasolkę umyj, usuń łyko i odetnij końcówki. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie pokrój mozzarellę na ćwiartki.
Kiedy ziemniaki i fasolka będą stygły, przygotuj sos winegret z octem balsamicznym i curry: do musztardy Dijon dodaj szczyptę soli, pieprzu oraz żółte curry. Powoli wlej oliwę z oliwek, mieszaj do czasu, gdy sos uzyska gładką konsystencję. Sos będzie gotowy kiedy stanie się jasny i gęsty.
Polej sosem sałatkę z ziemniaków, fasolki i mozzarelli, udekoruj listkami mięty.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!