Przepis

Schiacciata z indyka z ziemniakami

Schiacciata z indyka z ziemniakami - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonym wrzątku. Pokrój pierś indyczą i mozzarellę w kostkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie, odsącz je i włóż do dużej miski. Utłucz je widelcem lub tłuczkiem i dodaj 2 jajka, starty ser Galbani Grana Padano, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Wymieszaj dobrze i uformuj placuszki.

Bierz garść masy ziemniaczanej, rozpłaszczaj ją i dodawaj ser Galbani Mozzarella Light i indyka, formując płaskie placuszki.

Obtaczaj je w bułce tartej, smaruj oliwą z oliwek i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.