Sernik z kremem z orzechów laskowych
Krem mascarpone: wymieszaj ser Galbani Mascarpone z cukrem pudrem oraz 1 listkiem żelatyny zmiękczonym i rozpuszczonym w zimnej wodzie.
Krem z orzechów laskowych: żółtka ubij z cukrem. Zagotuj śmietankę, dodając pastę z orzechów laskowych i ubite żółtka. Gotuj przez kilka minut, aż sos będzie przywierać do łyżki. W ciepłym kremie rozpuść 1 listek żelatyny, zmiękczony uprzednio w zimnej wodzie.
Galaretka kawowa: rozpuść 2 listki żelatyny (uprzednio zmiękczone w zimnej wodzie) w gorącej osłodzonej kawie.
Spód: rozwałkuj kruche ciasto i wytnij formą cztery krążki. Upiecz je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Włóż upieczone krążki kruchego ciasta w formie, przekładając pastą z orzechów laskowych, kremem mascarpone i na końcu galaretką kawową. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy.