Przepis
Spaghetti z cukinią i ricottą
Przygotowanie
Cukinie umyj, odetnij końce i pokrój w cienkie plasterki. Podgrzej na odpowiednio dużej patelni oliwę i zrumień obrane, lekko zmiażdżone ząbki czosnku. Kiedy czosnek się zezłoci, wyrzuć go i włóż na patelnię cukinię. Smaż na dużym ogniu, ciągle mieszając, aż cukinia się zrumieni, a następnie posól.
W wysokim naczyniu utrzyj ser Galbani Ricotta mikserem na jednolity krem. Spaghetti ugotuj al dente, odsącz i przez minutę obsmaż na dużym ogniu na patelni z cukinią. Następnie wyłóż całość do naczynia z ricottą.
Dodaj dużo świeżo zmielonego pieprzu i trochę posiekanej bazylii. Wymieszaj dokładnie i podawaj gorące.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!