Przepis
Szarlotki na gorąco
Przygotowanie
Kilka osobnych foremek wyłóż cienko kruchym ciastem. W misce wymieszaj gorgonzolę (o temperaturze pokojowej) z miodem, posiekanymi prażonymi orzechami laskowymi i połową pokrojonych w kostkę jabłek.
Podziel powstałą masę na cztery foremki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 min. Poczekaj, aż ciasteczka dobrze wystygną, zanim wyjmiesz je z foremek.
W międzyczasie pokrój jabłka (ze skórką) na plasterki, połóż je na papierze do pieczenia i posyp cukrem pudrem. Skarmelizuj jabłka w gorącym piekarniku nastawionym na funkcję grillowania.
Poukładaj plasterki jabłek na upieczonych ciasteczkach i podawaj.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!