Przepis
Tiramisu Halloween z dynią i bekonem
Przygotowanie
W rondlu podgrzej oliwę i podsmaż bekon pokrojony w paski, aż nabierze złotego koloru. Odłóż bekon na talerz. Do tego samego rondla wrzuć posiekaną cebulę i dynię, dodaj sól, pieprz i szklankę wody. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut, a następnie zmiksuj na purée i zostaw do ostygnięcia.
Opiecz kromki bagietki wiejskiej.
Oddziel białka od żółtek. Utrzyj energicznie żółtka z drobnym cukrem do białości, następnie dodaj purée z dyni i mascarpone, dopraw solą i pieprzem. Delikatnie dodaj pianę z białek ubitą na sztywno.
Ułóż na dnie naczynia opieczone kromki bagietki, następnie rozsmaruj krem mascarpone. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj paskami bekonu i orzechami.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!