Przepis
Tiramisu jabłkowe z kruszonką
Przygotowanie
Na kruszonkę:
Wymieszaj cukier z mąką. Dodaj masło pokrojone na małe kawałki. Ugnieć ciasto, aby nadać mu gładką konsystencję. Rozłóż ciasto na blasze z piekarnika i piecz w 180 stopniach przez około 20 minut, pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrusz.
Obierz jabłka i pokrój w drobną kostkę. W rondlu rozpuść masło, a następnie dodaj kostki jabłka, wymieszaj i duś przez 10 minut, pozostaw do ostygnięcia.
Oddziel białka jajek od żółtek. Utrzyj energicznie żółtka z 50 g drobnego cukrem do białości, dodaj mascarpone. Delikatnie dodaj pianę z białek ubitą na sztywno.
Ułóż w szklance lub w naczyniu kostki jabłka, a następnie krem mascarpone. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posyp kruszonką.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!