Przepis
Tiramisu karmelowo-pralinowe
Przygotowanie
Pokrusz maślane herbatniki. Rozpuść delikatnie w śmietance 8 pokruszonych krówek i ostudź.
Oddziel białka od żółtek. Utrzyj do białości żółtka z cukrem, dodaj mascarpone, a następnie rozpuszczony karmel. Delikatnie dodaj pianę z białek ubitą na sztywno.
Na dnie szklanego naczynia ułóż pokruszone ciasteczka maślane, następnie wyłóż krem mascarpone do jednej trzeciej wysokości naczynia. Udekoruj pralinami i pokryj znowu jedną trzecią kremu mascarpone, następnie nałóż miękki karmel i wyłóż resztę kremu mascarpone.
Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ułóż na wierzchu praliny.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!