Przepis
Tiramisu kokosowe z ananasem
Przygotowanie
Obierz ananasa i ukrój 4 cienkie plasterki. Pokrój resztę ananasa w drobną kostkę. Podpiecz na maśle plasterki ananasa tak, aby zarumieniły się z obu stron, odstaw do ostygnięcia, a następnie przekrój na pół.
Oddziel białka jajek od żółtek. Ubij do białości żółtka z cukrem, dodaj ser mascarpone Galbani i mleko kokosowe. Delikatnie dodaj do masy ubitą na sztywno pianę z białek.
Na dnie szklanego naczynia ułóż zrumienione plasterki ananasa, następnie warstwę pokruszonych ciastek migdałowych, kostki świeżego ananasa, a na koniec krem z mascarpone.
Włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej od 12 do 24. Przed podaniem posyp wiórkami kokosowymi.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!