Przepis
Tiramisu z borowikami i gęsią wątróbką z oliwą truflową
Przygotowanie
Pokrój borowiki w plasterki. W rondlu podgrzej masło i zrumień grzyby, przypraw solą i pieprzem. Pokrój gęsią wątróbkę w kostkę. Opiecz kromki pieczywa tostowego.
Oddziel białka jajek od żółtek. Roztrzep energicznie żółtka, dodaj do nich zrumienione borowiki i szczypiorek. Delikatnie połącz z mascarpone oraz pianą z białek ubitą na sztywno i dodaj przyprawy.
Na dnie szklanek lub szklanego naczynia połóż opieczoną kromkę pieczywa tostowego, następnie rozsmaruj warstwę mascarpone z borowikami, dodaj kilka kawałków gęsiej wątróbki i na koniec resztę kremu mascarpone z borowikami.
Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ułóż na wierzchu resztę gęsiej wątróbki i skrop oliwą truflową.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!