Przepis

Tiramisu z brzoskwiniami, zieloną herbatą i ciasteczkami

Tiramisu z brzoskwiniami, zieloną herbatą i ciasteczkami - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Przygotowanie ciasteczek:
Wymieszaj energicznie wszystkie składniki i dodaj rozpuszczone masło. Przełóż ciasto do małych foremek do ciasteczek i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Przygotowanie kremu mascarpone:
Oddziel białka od żółtek i ubij pianę z białek. Utrzyj energicznie żółtka z cukrem do białości. Dodaj mascarpone Galbani i wymieszaj wszystko do otrzymania jednolitej masy. Następnie dodaj delikatnie pianę z białek ubitą na sztywno.

Z brzoskwiń wyjmij pestki i zanurz je we wrzącej zielonej herbacie na 15 minut.

Ułożenie:
W małych pucharkach ułóż ciasteczka pokruszone na kawałki, następnie brzoskwinie pokrojone w kostkę (lub w paski), a na koniec krem mascarpone.