Przepis
Tiramisu z brzoskwiniami, zieloną herbatą i ciasteczkami
Przygotowanie
Przygotowanie ciasteczek:
Wymieszaj energicznie wszystkie składniki i dodaj rozpuszczone masło. Przełóż ciasto do małych foremek do ciasteczek i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przygotowanie kremu mascarpone:
Oddziel białka od żółtek i ubij pianę z białek. Utrzyj energicznie żółtka z cukrem do białości. Dodaj mascarpone Galbani i wymieszaj wszystko do otrzymania jednolitej masy. Następnie dodaj delikatnie pianę z białek ubitą na sztywno.
Z brzoskwiń wyjmij pestki i zanurz je we wrzącej zielonej herbacie na 15 minut.
Ułożenie:
W małych pucharkach ułóż ciasteczka pokruszone na kawałki, następnie brzoskwinie pokrojone w kostkę (lub w paski), a na koniec krem mascarpone.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!