Przepis
Tiramisu z łososiem i szczypiorkiem
Przygotowanie
Pokrój świeżego łososia w kostki o boku 1 cm. Podgrzej oliwę, a następnie dodaj świeżego łososia i podsmażaj przez 2 minuty, dodaj sól, pieprz i odstaw do ostygnięcia.
Delikatnie opiecz bliny.
Oddziel białka jajek od żółtek. Utrzyj energicznie żółtka z drobnym cukrem do białości, dodaj mascarpone, posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Delikatnie dodaj pianę z białek ubitą na sztywno.
Ułóż bliny na dnie szklanek lub szklanego naczynia, następnie kostki smażonego łososia, potem krem z mascarpone.
Wstaw do lodówki na kilka godzin. Podawaj z plasterkiem wędzonego łososia i szczypiorkiem.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!