Przepis
Tiramisu z truskawkami i marakują
Przygotowanie
Wyciśnij sok z owoców marakui. Zważ go i wrzuć do garnka połowę tej wagi cukru. Gotuj przez 5 minut, a następnie odstaw do ochłodzenia. Umyj i pokrój truskawki.
Przygotuj krem mascarpone, oddzielając żółtka jaj od białek. Wymieszaj żółtka z cukrem i dodaj Mascarpone Galbani. Białka ubij na sztywno, po czym delikatnie połącz obie masy.
W misce ułóż warstwę kremu mascarpone, następnie przełóż ją drugą warstwą podłużnych biszkoptów zanurzonych w soku pomarańczowym. Przełóż całość kolejną warstwą kremu. Przełóż truskawkami i syropem z marakui. Powtórz warstwy, do wyczerpania wszystkich składników. Trzymaj tiramisu w lodówce do momentu podania.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!