Przepis

Tiramisu z truskawkami i marakują

Tiramisu z truskawkami i marakują - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Wyciśnij sok z owoców marakui. Zważ go i wrzuć do garnka połowę tej wagi cukru. Gotuj przez 5 minut, a następnie odstaw do ochłodzenia. Umyj i pokrój truskawki.

Przygotuj krem mascarpone, oddzielając żółtka jaj od białek. Wymieszaj żółtka z cukrem i dodaj Mascarpone Galbani. Białka ubij na sztywno, po czym delikatnie połącz obie masy.

W misce ułóż warstwę kremu mascarpone, następnie przełóż ją drugą warstwą podłużnych biszkoptów zanurzonych w soku pomarańczowym. Przełóż całość kolejną warstwą kremu. Przełóż truskawkami i syropem z marakui. Powtórz warstwy, do wyczerpania wszystkich składników. Trzymaj tiramisu w lodówce do momentu podania.