Przepis

Tiramisu z trzema czekoladami

Tiramisu z trzema czekoladami - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Zetrzyj na tarce białą czekoladę. Rozpuść w mleku oddzielnie czekoladę mleczną i gorzką. Pokrój plasterki ciasta biszkoptowego zgodnie z kształtem dna pucharków.

Oddziel białka od żółtek. Utrzyj do białości żółtka z cukrem, dodaj mascarpone, podziel masę na dwie części, do jednej dodaj czekoladę mleczną, a do drugiej czekoladę gorzką.

Delikatnie dodaj połowę piany z białek do kremu mascarpone z czekoladą mleczną i postąp tak samo z kremem z czekoladą gorzką.

Na dno szklanego naczynia wyłóż na pokruszone ciasto biszkoptowe, następnie warstwę kremu z gorzką czekoladą i warstwę kremu z mleczną czekoladą.

Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posyp tartą białą czekoladą.