Przepis
Tiramisu z trzema czekoladami
Przygotowanie
Zetrzyj na tarce białą czekoladę. Rozpuść w mleku oddzielnie czekoladę mleczną i gorzką. Pokrój plasterki ciasta biszkoptowego zgodnie z kształtem dna pucharków.
Oddziel białka od żółtek. Utrzyj do białości żółtka z cukrem, dodaj mascarpone, podziel masę na dwie części, do jednej dodaj czekoladę mleczną, a do drugiej czekoladę gorzką.
Delikatnie dodaj połowę piany z białek do kremu mascarpone z czekoladą mleczną i postąp tak samo z kremem z czekoladą gorzką.
Na dno szklanego naczynia wyłóż na pokruszone ciasto biszkoptowe, następnie warstwę kremu z gorzką czekoladą i warstwę kremu z mleczną czekoladą.
Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posyp tartą białą czekoladą.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!