Przepis

Truskawkowe tiramisu

Truskawkowe tiramisu - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

Weź dużą miskę. Włóż do niej cukier i żółtka jaj w pokojowej temperaturze. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj do masy Mascarpone Galbani, odstaw w pokojowej temperaturze na 15 minut.

Ubij białka jaj na sztywno. Dodaj do wcześniej przygotowanej masy. Zmieszaj sok z winem (jeżeli chcesz). Nasącz powstałą mieszanką biszkopty, ułóż pierwszą warstwę na talerzu i pokryj masą. W ten sam sposób przygotuj i ułóż kolejną warstwę. Przekładanie powtarzaj do skończenia składników. Zakończ warstw masą i udekoruj truskawkami.

Sztuczka Miamissimo

Wskazówka Galbani: Zrób dwusmakowe tiramisu, przekładając zamiast masy co drugą warstwę marmoladę albo dżem truskawkowy.