Przepis

Zupa pomidorowa z mozzarellą Galbani marynowaną w cytrynie z bazylią

Zupa pomidorowa z mozzarellą Galbani marynowaną w cytrynie z bazylią - Galbani – od ponad 140 lat dostarczamy najlepsze włoskie smaki na talerze całego świata
Przygotowanie

W rondlu zeszklij na oliwie posiekaną cebulę i ząbek czosnku. Sparz i obierz pomidory, pokrój je w kostkę, dodaj do cebuli. Gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj chleb pokrojony na duże kawałki oraz posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wlej litr wrzącej wody i gotuj jeszcze przez 20 minut. Mieszaj zupę, aż stanie się gładka i kremowa.

Zamarynuj mozzarellę: pokrój ser w plastry, dodaj oliwę, listki oregano i startą skórkę cytryny. Na talerz wlej trochę zupy, dodaj listek bazylii i plasterki marynowanej mozzarelli.