Przepis
Zupa pomidorowa z mozzarellą Galbani marynowaną w cytrynie z bazylią
Przygotowanie
W rondlu zeszklij na oliwie posiekaną cebulę i ząbek czosnku. Sparz i obierz pomidory, pokrój je w kostkę, dodaj do cebuli. Gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj chleb pokrojony na duże kawałki oraz posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wlej litr wrzącej wody i gotuj jeszcze przez 20 minut. Mieszaj zupę, aż stanie się gładka i kremowa.
Zamarynuj mozzarellę: pokrój ser w plastry, dodaj oliwę, listki oregano i startą skórkę cytryny. Na talerz wlej trochę zupy, dodaj listek bazylii i plasterki marynowanej mozzarelli.
Filtruj moje wyszukiwanie
przepisy
Wyszukaj przepis
według własnych życzeń lub wskaż składniki, które już masz!